Wednesday, December 31, 2008

Pembantu Mahasiswa (PM)

Alkisah...
pada 21-29/12/2008 aku berkesempatan menjadi Pembantu mahasiawa(PM),
tok minggu mesra siswa(MMS)..Program nie mmg selalu diadakan tok pelajar yang baru mendaftar di UiTM...

aku memang dah lame teringain nk jadi PM nie since dari part 1, alhamdulillah akhirnya
tecapa jugak hajat aku..Ramai yg pelik nape aku beriya-iya sangat nk jd PM nie???
jawapannya, aku memmang suke mencari pengalaman baru....hahahaha

Pada 21hb semua abg2 n kakak2 PM melaporkan diri di UiTM,Melaka..Kemudian kami di bawa ke Samudera Resort,Tanjung bidara untuk menjalani kursus sehingga 23hb...Kursus nie kebiasaanya di buat di UiTM jerk,tapi kali nie mmg rezeki aku la buat kursus nie di luar UiTM..Walaupun dekat aje tapi puas hati la...

Di dalam kursus nie kami di Latih tok mengahadapi sebarang kemungkinan yang akan berlaku semasa menjadi PM disamping ada aktiviti dalam kumpulan yang bertujuan untuk kami mengenal sesama sendiri sebelum dapat berkerjasama nanti...

Aku di tugaskan di dalam Biro Disiplin(BD) walaupun aku apply Biro dewan dan Protokol (BDP), tap ape kan daya BD lebih memerlukan aku..mungkin kerana muka aku yang nampak serius kowt.hahahaha..

Di dalam BD ni mmg memenatkan coz kena sentiasa bersama pelajar, kejut dorg tido, bwa g makan,sembahyang,balik kampus,g aktiviti, tu sumer keje BD yang membawa dan menghantar mereka..mmg sangat penat la...tapi best!!!

Disamping dapat kenalan baru, aku dapat berkenalan n berkerjasama ngan pihak MPP, HEA dan HEP dengan lebih dekat lagi..so past nie senang la nk berurusan ngan mereka...Senior2 degree dari kampus bandar pn aku dapat kenal dorg nagn lebih mesra lagi..seronoknya!!

P/S:- insyaallah past nie nk jadi PM lagi...JOM rakan2 apply jadi PM yok!!! hahahah..

GAMBAR2 KENANGAN

- Kak Ain, Tati, Jun dan AKu -


- Sempat bergaya -


- Bersama Kakak Soleha -


- Rakan2 PM MMS -


- Bersama PM Mashi -


- PM bergambar di Library -

4 comments:

wawa_huney said...

bgs2..
hehehe..
ptot r pon balik awal erk..

nmpak ada ciri2 pemimpin r..
hak2..

selamat thn baru

Diana Ibrahim said...

eleh. byk jugak gamba dia nih.
BDP keje dia duk dlm dewan je la.
dgn luar pintu dewan skit.
tak lebih dari tu.
mana laaa ada gamba dgn yg lain2!
ini tidhak adhel!!!

Iqbal Amir said...

wawa: hahaha.thanx..

diana:- jgn jelez la ek, itu la adatnya..kui2...

east said...

hikhik nak3

aku nk apply jd PM!

gagaga